11.1.11

Pujada al Turó de l'Home

Hola a tots,
Els dimarts 4 de gener de 2011, 4 clicistes varem iniciar l'ascenció al Turó de l'Homes des d'Arburcies. Pel nostre club anàvem el David Rubiales, en Josep M. Plademunt i en Rafael Hernández; també ens acompanyava en Jaume de Santa Susanna.
El temps era molt bo, malgrat el fred intens que es concentrava en peus i mans.
Ens havíem abrigat força be, amb guants d'hiverna i gorros de llana sota el casc, però al passsar per les basses i veure el gel, encara continuavem amb sensació de fred.
En poques hores érem al Coll de Te, prop del convent de Santa Fe, tancat des de fa anys, i a on els companys en varen ajudar a arreglar la unica punxada de la sortida. Feia gràcia veure com els dits no responien pel fred i costava fer anar les eines.
Enrere havíem deixat els boscos de pins i matolls, per deixar pas a boscos de cedres, i més tard a grans extensions de faig. A més tota la pujada està decorada amb petites sequoies americanes. Arbres portats d'Amèrica fa 200 anys, i que han arrelat perfectament a les valls del Montsney. La mostra de sequoies més gran del Parc del Montsenys es poden veure a Santa Fe, just davant de l'oficina d'informació.
Vàrem aturar-nos en aquesta ofician a escalfar els peus i menjar una mica, donat que tots els restaurants estaven tancats i no varem poder prendres ni una tassa de cafè calent, per alegrar el cos.
En acabat ens posem en marxa per ler l'ultima etapa. La fem per carretera i ja no pararem fins al final.
Havíem sortit a les 9.00h d'Arbucies i arribàvem al Turó de l'Home a ls 14.00h. Fer les fotos de rigor i ales 16.00h ja estàvem de toranda als cotxes, amb aquella sensació inigualable d'haver acabat la feina amb èxit.
Per justificar l'esforç, el fred i el cansament ens varem regalar un bon entrecot de Girona i un bon vi català que ens va ajudar a pensar la propera sortida.
Aquesta pujada la dedico al Lluís Carrion, perquè s'acabi de recuperar bé i molt especialmeent al Jesús Gallego, perquè es millori i aviat tornia a sortir amb tots nosaltres.
Una abraçada a tots i Bon Any 2011
Rafael Hernández

No hay comentarios:

Publicar un comentario